2016

In ons eerste actiejaar, 2016, hebben we ons gericht op Syrische studenten in Gaziantep. Via het beurzenprogramma van Spark konden zij een toelage krijgen om hun studie in Turkije, en specifiek op de universiteit van Gaziantep, te beginnen of voort te zetten. Spark selecteerde de meeste gemotiveerde studenten en wij ondersteunden Spark financieel.

 

Beurzenprogramma Universiteit Gaziantep

Dit programma stelt Syrische jongeren met potentie in staat een studie te volgen of hun studie weer op te pakken. Dit project vergoedt diverse studiekosten van de studenten, afhankelijk van de noodzaak. Hierbij kan gedacht worden aan het collegegeld, de studieboeken en vergoeding van of tegemoetkoming in hun woonkosten. In een intakegesprek worden de motivatie en de potentie van studenten gescreend en op basis daarvan krijgen ze groen of rood licht.

Studenten met een diploma op zak hebben niet alleen betere baanperspectieven en een hogere marktwaarde, maar worden zelfverzekerdere jongvolwassenen die de wereld aankunnen en wellicht een steentje kunnen bijdragen aan de heropbouw van hun eigen land – als die tijd gekomen is. Daarnaast kunnen zij zo beter zorgen voor hun familie en hun kennis overdragen op de generatie na hen.